Edit: Deze pagine bevat links naar Bol.com, het clicken op een link zal u naar de website van bol.com brengen.

Een fiets meenemen op vakantie? Of lekker dat weekendje weg met de fiets achterop? Dan is een goede fietsendrager natuurlijk de moeite waard, zeker met de populariteit van elektrische fietsen. Maar wat zijn nou de beste, welke is goed voor e-Bikes?

Bij het kopen van een nieuwe fietsendrager wilt je er zeker van zijn dat deze voldoet aan alle veiligheidseisen, maar ook uw persoonlijke eisen. Is de fietsendrager volledig goedgekeurd door de juiste instanties? Je wilt niet dat je wordt aangehouden op de weg omdat de fietsendrager niet voldoet aan de wet. Hoeveel ruimte is er op de fietsendrager? Hoeveel fietsen je kwijt kan is een belangrijke kwestie bij het kiezen van de de juiste fietsendrager. En kan deze het gewicht van e-bikes aan? Gewichtslimieten zijn zeer belangrijke aspecten van alle fietsendragers. En hoe staat het met misschien wel het belangrijkste punt, het installatie gemak?

Bij Maximum Motorsport zijn dit allemaal punten die wij in onze tests bekijken en meenemen bij het opstellen van de vijf beste fietsendragers die er op dit moment te krijgen zijn.

In Deze Review

Thule Easyfold XT2 933

De Thule Easyfold XT 933 is misschien wel een van de makkelijkst te gebruiken fietsendragers die wij ooit gezien hebben. De Easyfold is, zoals de naam al aangeeft, zeer makkelijk op te vouwen, zeer compact en makkelijk te gebruiken. In opberg formaat is deze maar 67 x 74 x 33 cm.

Elke soort fiets past op de Easyfold, van racefiets, tot mountainbike of, door een laadvermogen van maar liefst 60kg, zelfs de zwaarste e-bikes.

De installatie van de Easyfold gaat eigenlijk vanzelf, en wij hadden er totaal geen moeite mee. Doordat de fietsendrager zichzelf stabiliseert op de trekhaakkogel, hierdoor hoeft de montage zelf weinig moeite te kosten. De fietsen zelf kunnen worden vastgezet met de afneembare frameadapters

De Thule Easyfold XT 933 is ook nog eens kantelbaar, zelfs met fietsen op de achterkant. Een van de grote pluspunten van de Easyfold want nu kan je dus bij de kofferbak, zelfs al staan er fietsen achterop.

Het enige minpunt aan de Easyfold vonden wij het gewicht. Met 21 kg is deze erg zwaar te noemen, maar daardoor voelt de Thule Easyfold XT933 wel weer zeer stevig aan.

Onze Nummer 1: Thule Easyfold XT933

 • Zeer gemakkelijke installatie

 • Kantelbaar, dus altijd toegang tot de kofferbak

 • Klein opbergformaat, zelfs in de kofferbak neemt de weinig ruimte in.
 • Spinder Xplorer+ Plus

  De Spinder Explorer + is onze nummer twee op de lijst van beste fietsendragers, maar eigenlijk doet deze weinig onder voor de Easyfold die we hierboven behandeld hebben.

  Ook bij de Spinder Explorer + geld dat deze zeer makkelijk te installeren is, een zeer compact opbergformaat heeft (50 x 20 x 61 cm), en werkelijk elke fiets erop past. Ook kunt u de kofferbak altijd bereiken door het kantelmechanisme.

  Door het gebruik van straps, waarbij bij de vorige Spinder Explorer klemmen gebruikt werden, kunt u elke fiets op de Spinder Explorer + plaatsen. Een groot pluspunt voor deze fietsendrager is dat door het gebruik van straps en een zadelpenbevestiging zelfs Carbon fietsen veilig te plaatsen zijn.

  Voordelen van de Spinder Explorer +

 • Maakt het plaatsen van carbon fietsen makkelijk

 • Klein opberg formaat

 • Installatie is makkelijk door het clickmechanisme

 • Straps werken veel beter dan klemmen
 • Pro-user Amber 4

  De Pro-User Amber 4 had bijna onze nummer een geweest. Dit is werkelijk een geweldige fietsendrager die voor iedere gebruiker fantastisch is. Behalve voor gebruikers van elektrische fietsen.

  Door het zware gewicht van E-bikes kunnen er geen 4 elektrische fietsen geplaatst worden op de drager. Dit komt door een maximaal draag vermogen van 60kg.

  Maar goed, heeft u vier normale fietsen te vervoeren dan is de Pro-User Amber 4 ideaal. Zeer gemakkelijk in gebruik, makkelijk te installeren, kantelbaar dus altijd toegang tot de kofferbak, en een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Wilt u meerdere, niet-elektrische, fietsen vervoeren? Dan is de Pro-User Amber 4 een perfecte keuze.

  Voordelen van de Pro-User Amber 4

  • Ruimte voor maar liefst vier fietsen

  • Makkelijke installatie

  • Geweldige prijs-kwaliteit verhouding

  Hapro Atlas 3 fietsendrager

  De Atlas fietsendragers zijn altijd geprezen om eenvoudige montage en zeer goede stabiliteit. En dat klop zeker. De fietsendragers van Atlas zijn ook nog eens meerdere keren uitgeroepen door de ANWB als beste koop.

  De installatie is inderdaad heel makkelijk, met een enkele handbeweging staat de Hapro Atlas 3 in een oogwenk. Daarbij is er genoeg ruimte voor drie fietsen, die ook nog eens allemaal elektrisch kunnen zijn door het hoge draagvermogen.

  Jammer genoeg zit er geen 13-polige stekker op deze drager, die de achterlichten en sensors aan zou kunnen sturen. Hierdoor vallen deze functionaliteiten wat tegen bij de Hapro Atlas 3.

  Conclusie, een zeer stabiele en makkelijk te installeren fietsendrager, die door wat minder functionaliteit qua sensors wat lager staat op de lijst. Maar nog steeds een heel goede prijs kwaliteit beidt.

  De Voordelen van de Hapro Atlas 3

  • Geïnstalleerd in een oogwenk

  • drie e-bikes passen makkelijk

  • prijs-kwaliteit spreekt voor zich

  Twinny Load e-Carrier Basic 

  De Twinny Load e-Carrier Basic is een goede basis fietsendrager die precies doet wat op de verpakking staat. De Twinny Load e-Carrier heeft een draagvermogen van 50kg, en is geschikt voor e-bikes tot een gewicht van 50kg.

  De installatie is net wat moelijker dan bij de vier andere fietsendragers, maar zeker niet ingewikkeld. Het ontbreekt ook niet aan een 13-polige stekker waardoor het gebruik van parkeersensoren behouden blijft.

  Het gewicht valt wel wat tegen, met 17kg is deze toch wat aan de zware kant.

  De voordelen van de Twinny Load e-Carrier Basic fietsendrager

  • 13-polige stekker

  • E-bike ready

  • Goede prijs-kwaliteit

  Conclusie

  Thule Easyfold XT2 933
  € 599
  • Als Beste Getest
  Spinder Xplorer+ Plus
  € 489
  • Klein opberg formaat
  Pro-user Amber 4
  €299
  • Ruimte voor vier fietsen

  Hapro Atlas 3 fietsendrager
  € 369
  • Drie e-Bikes passen makkelijk
  Twinny Load e-Carrier Basic 
  € 214,85
  • 13-polige stekker

  Over het algemeen zijn alle fietsendragers die wij getest hebben allemaal prima in order. Het ligt er maar net aan wat je wilt hebben, wat voor gebruik, en hoeveel je uit wilt geven.

  De Easyfold komt duidelijk als beste uit de test door het ontzettend grote gebruiksgemak, maar de vier andere dragers doen er zeker niet voor onder. Daarom, welke fietsendrager u ook kiest, bij deze vijf zit u altijd goed.

  Alle fietsendragers die wij getest hebben allemaal prima in order. Het ligt er maar net aan wat je wilt hebben, wat voor gebruik, en hoeveel je uit wilt geven.

  De Easyfold komt duidelijk als beste uit de test door het ontzettend grote gebruiksgemak, maar de vier andere dragers doen er zeker niet voor onder. Daarom, welke fietsendrager u ook kiest, bij deze vijf zit u altijd goed.